Multifunctionals

Een multifunctional, ook wel all-in-one printer, is een multifunctionele printer die naast printen ook kan scannen, kopiëren en faxen. Hierdoor heb je slechts één apparaat nodig op kantoor in plaats van meerdere losse kantoormachines die allemaal voor één functie dienen. 

Welke functies heeft een multifunctional?

Een multifunctional combineert, zoals eerder gezegd, meerdere functies in één apparaat. Naast het feit dat multifunctionals kunnen printen, kopiëren en scannen, zijn sommige multifunctionals ook uitgerust met een fax. Bij enkele multifunctionals is het ook mogelijk om vanaf externe bronnen te printen. Denk hierbij aan een usb-stick of geheugenkaart. Er zijn ook veel accessoires voor een multifunctional te verkrijgen.

Voordelen van een multifunctional 

Het is voor de handliggend om te kiezen voor een printer die alleen kan afdrukken. Toch zult u snel genoeg ervaren dat u een printer nodig heeft die ook kopieen kan maken en kan scannen. Dit soort printers worden niet voor niets ‘all-in-one’ printers genoemd. 

Multifunctionele kantoorprinters hebben een paar belangrijke voordelen:

  • De kosten bij aanschaf zijn aanzienlijk lager. Als u ervoor kiest om  meerdere losse kantoormachines te komen bent u een flink stuk duurder uit dan wanneer u een multifunctionele printer koopt. 
  • Het bespaart tijd in uw werkproces. Uw scan naar de printer sturen? Dat is niet meer nodig. Een handtekening zetten en het bestand weer inscannen? Kan allemaal met hetzelfde apparaat! Hierdoor bespaart u heel wat tijd en frustratie. Een multifunctionele printer is erg gebruiksvriendelijk!
  • Het bespaart een hoop ruimte. Voor de losse kantoormachines heeft u bijna een aparte ruimte nodig. Dat is niet meer nodig met een all in one printer! In plaats van drie apparaten, heeft u er maar één. Dat bespaart heel wat ruimte!

Kunnen wij u verder helpen?

Heeft u vragen over onze multifunctionals? Wij helpen u graag! Ons serviceteam staat klaar om u te helpen bij al uw vragen over de all-in-one printers en toebehoren. Samen gaan we op zoek naar het gewenste resultaat. Neem vrijblijvend contact met ons op.